1976 ağustos ayında gurbetçi çocuğu olarak Almanya'da doğmuşum.
Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesinden 1999 yılında mezun oldum.
1991 yılında alaylı olarak İsmail Maraş ve Türkiye ile ilk bilimsel akupunkturu getiren rahmetli Nüzhet Ziyal hocamızın yanında başladığım akupunktur dünyasına üniversite hayatımla birlikte profesyonel olarak devam ettim.
1999 yılında Maraş Akupunktur Merkezinde fizyoterapist olarak başladığım geleneksel ve tamamlayıcı tıp çalışmaları sayesinde klasik fizyoterapide sonuç alamadığımız ve/veya operasyona göndermek zorunda kaldığımız birçok vakada çok başarılı sonuçlar alındığını fark ettiğimden bugüne kadar her hastamıza daha iyi neler yapılabilir bakışı ile her gün yeni bir heyecan ve tutkuyla bütüncül tıp ve bütüncül fizyoterapi konularında çok uzun yıllardır çalışmaktayım.
1996-2006 yılları arasında Maraş Akupunktur Merkezinde fiziksel ve zihinsel engelli 300 çocuğa akupunktur ve lazer akupunktur uygulamaları ve bu uygulamalar sonucunda bu alandaki 10 yıllık gelişim raporlarını ilgili resmi kurumlara sundum. Bu çalışmaların neticesinde Üsküdar'da Çamlıca Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni 2006 yılında hizmete açarak alternatif rehabilitasyon merkezi projesini de başlattım.
2011 yılında Dil ve konuşma Bozuklukları alanında uzmanlığımla alaylı ve profesyonel olarak 1991 yılından beri içinde bulunduğum geleneksel ve tamamlayıcı tıp ve fizyoterapi alanlarında yurtiçi ve yurt dışında çok sayıda kongre, sempozyum ve eğitimlere katıldım. Üniversiteden mezun olurken bir kova su sandığım bu dünyanın bir umman olduğunu ve bu alanda öğrenmenin ve öğrenciliğin hayatımın sonuna kadar devam edeceğini anladım.
Geleneksel ve tamamlayıcı tıp ve fizyoterapi çalışmaları çok ilginç ki hem eğitimciliği hem de öğrenciliği iç içe yaşatan doyumsuz bir umman hiç şüphesiz. Bazen kendimi bilgiye aç susuz genç bir beyin ve öğrenci görürken bazen ise kendimi ders veren hoca olarak buluyorum kürsülerde. Bu süre dahilinde bir dönem Bosna Hersek'te sağlık bilimleri fakültesinde de öğretim görevlisi olarak akademisyenlik yaptım.
Son yıllarda ise özellikle kronik hastalıklar ve korunma yolları konularında sağlıklı yaşam wellness sistemleri ile epigenetik ve nutrigenetik konularında çalışarak epigenetik koçluk üzerine çalışmalar yapmaktayım. Bu alanda da yurt içi ve yurt dışı eğitimleri ve çalışmaları da yakinen takip etmekteyim.
Yıllardır içinde bulunduğum sağlık camiasındaki bilgi ve tecrübelerimi de birçok platformda eğitimler vererek ve alarak tüm sağlıkçılar arasında aktarılması ve paylaşılması düşüncesindeyim. Bu amaçlada yıllardır çeşitli gazete ve dergilerde de sağlık üzerine yazılarım mevcuttur. Acizane de yazmaya devam ediyorum.
Kronik hastalıklar konusunda modern tıp cevap veremediği gibi maalesef son yıllarda geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarının da artık eskisi gibi başarılı sonuçlar sağlayamadığını görmeye başladık. Tüm dünyada büyük problem olan bu sağlık çıkmazı nedeniyle kronik hastalıkların görülme oranları da çok artmaktadır. Haliyle başka interdisipliner bakış açıları ortaya koymaya başladığımızda var olan modern tıp uygulamaları ile geleneksel tedavi ve koruyucu sağlık hizmetleri alanına bütüncül fonksiyonel tıp uygulamaları girmektedir. Hatta son 3-5 yıldır bunun da ötesinde kronik enflamasyonun yok edilebilmesi için genetik, epigenetik ve genetiğe uygun beslenme nutrigenetik konuları da üzerinde çok çalışmamız gereken yeni yeni disiplinler olarak çıkıyor karşımıza.
Tüm bunların sonucunda geldiğimiz nokta aslında insanın bir umman oluşu ve biz sağlıkçıların bu ummanı ele alırken genetiğinden beslenmesine, hareketli veya hareketsiz yaşamından, iş hayatına, çevresel faktörlerden, yaşam tarza, maddi ve manevi yönlerine kadar her alanını ele alacak şekilde kişiye özel bir sağlık hizmeti sunarak bugün ve gelecekteki sağlık düzeyini koruyarak sağlıklı yaş almasını sağlamalıyız.
Evliyim ve üç çocuk babasıyım.