Hiperaktivite, nöropsikiyatrik bir bozukluktur. Hiperaktivite tanısı konan çocuklar dürtülerini kontrol etmekte zorlanırlar. Ani tepkiler verebilir ve ya düşünmeden konuşabilirler.
Devamıİletişim Güçlüğü Yaşayan Çocuğun Belirtileri Nelerdir? İletişim Güçlüğü Zamanla Düzelir mi? İletişim Güçlüğü İçin Ne Yapılmalıdır?
DevamıDisgrafi (yazma güçlüğü), Diskalkuli (öğrenme güçlüğü) akademik başarısızlığı da beraberinde getirir. Akademik alandaki başarısızlıklar ise duygusal sorunlar oluşturabilir.
DevamıPrematüre bebek, 37. gebelik haftasını tamamlamadan yani beklenen doğum tarihinden önce dünyaya gelen yenidoğanlar için kullanılan bir terimdir.
DevamıArtikülasyon, bireyin konuşmada yer alan organlarının ardışık ve uyumlu bir şekilde konuşulan dile ait sesleri doğru telaffuz etme becerisidir.
Devamı7 yaşından önce oluşan bireyin gelişimine uygun olmayan ve dikkati toparlayıp sürdürememe ve aşırı hareket ile tanılanan yaşam süresince devam eden bir nörogelişimsel sorundur.
DevamıAsperger sendromu olan kişilerde sosyal becerilerde, iletişim konusunda zorluk yaşarken zekâ sorunları bulunmamakta hatta zekâ düzeyleri ortalamanın üstünde olabilmektedir.
DevamıHipertaktivite anormal derecede aktif olma durumudur, davranışlarının sonucunu düşünmeden hareket ederler, dürtüsel davranışlarını kontrol etmekte zorlanırlar.
DevamıZihinsel engellilik, davranışlarda uyumsuzluk, gelişimsel gerilik, dikkat, bellek, algılama, problem çözme gibi becerileri normalin altında olma durumudur.
DevamıDown Sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır.
DevamıÜç yaşından sonra çocuklardan görülen sosyal beceriler, dil ve motor becerilerde ortaya çıkan gecikmelerle rastlanan ender bir durumdur.
DevamıOkuma Güçlüğü (Disleksi); okuma- yazma, problem çözme gibi alanlarda çocuklardan beklenen performansın tam olarak ortaya çıkmama durumudur.
DevamıOtizm spektrum bozukluğunun belirtileri erken yaşta başlanılan yoğun eğitim desteği ile azaltılabilir.
DevamıÖzel akademik yeteneğe sahip, soyut fikirleri iyi algılayabilen ve yüksek düzeyde performans gösteren bireylerdir.
DevamıÖzgül Öğrenme Güçlüğü, temel bazı becerilerin kazanılmasında zorluğa neden olan bir nörogelişimsel bozukluktur
DevamıPes planus halk arasındaki deyimi ile "düz tabanlık" ayağın medial uzunlamasına arkusunun azalması ya da tümüyle kaybolmasıdır
DevamıSerebral Palsi (SP) doğumda beynin bir takım olumsuzluklar nedeniyle etkilenmesi sonucu meydana gelen beyin hasarı olarak tanımlanmaktadır.
DevamıOtizmli bir çocuğa sahip olmak tüm aileyi etkiler, zaman alıcı ve sıkıntılı olabilir. Çocuğunuz gibi ailenizin de fiziksel ve duygusal sağlığına dikkat edin.
Devamı